הייתי במדריד, באוניברסיטת קומפלוטנסה, במסגרת ארסמוס פלוס - תכנית חילופי סטודנטים לדוקטורט. כדי להיכלל בתכנית, יש למצוא מנחה שי/תסכים ללוות אותך במהלך כתיבת עבודת המחקר. במקרה שחסרים לך נקודות לתואר, אפשר לקחת קורסים. אני מצאתי מנחה נחמדה ולקחתי קורס אחד, האחרון שנשאר לי כדי להשלים את החובות לתואר. החוג לפילוסופיה מציע בכל סמסטר מספר קורסים באנגלית, וכל הסטודנטים של הארסמוס, מכל המדינות ובכל התארים, לוקחים אותם. כך יצא לי ללמוד עם סטודנטים מתואר ראשון ושני (אני הייתי היחידה מתואר שלישי) מרומניה, גרמניה, הולנד, אנגליה ועוד. בערבים היינו שותים בירה ואוכלים טאפאס במקומות שונים בעיר. כחלק מהדרישות, יש גם לדעת ספרדית ברמה טובה מאד, אבל הם לא ממש בודקים את זה בציציות. המנחה שלי דיברה רק ספרדית, וזה היה אתגר לא פשוט לעדכן אותה בהתקדמות המחקר שלי. נפגשנו פעמים ספורות, וצלחנו יחד את המשימה בחן. האוניברסיטה עצמה עצומת מימדים, כמו עיר קטנה, ויש בה כבישים דו נתיביים, יערות, מסלולי הליכה, בניינים רבים. היא נמצאת במרכז מדריד והתחבורה אליה פשוטה מאד, עם רכבת תחתית ואוטובוסים. כמובן שיש לא מעט ביורוקרטיה, משרדים שונים שצריך להחתים בהם טפסים, לפתוח חשבון בנק ובסוף גם לסגור אותו, אבל זה שווה את הכל. הספרדים מאד נחמדים, הצוות המנהלי והאקדמי תמיד שמח לעזור. ממליצה בחום.

תרגישו בנוח לכתוב לי למייל. אשמח לעזור ולייעץ.

רביד  רביד2